BENEV

NL | FR
Skip Repetitive Navigational Links

Welkom


De vereniging heeft tot doel het streven naar een nauwe en vriendschappelijke samenwerking en naar al wat een goede verstandhouding tussen België en Nederland kan teweegbrengen en verstevigen.

Recente reportages

Ode aan Annie Bastiaensen
29/10/2018     BENEV: Gent

Zaterdag hebben we nog eens een Zoete Zonde gepleegd in het etablissement met dezelfde naam te Munte. Dit ter ere van Annie die ongeveer een 40-tal jaar deel uitmaakte van ons Gent Benev-team. Geen inspanning was Annie te groot en met haar eeuwige glimlach en optimisme bracht ze immer veel lees meer »

Golftornooi - “Wisselbeker Graaf Daniël Le Grelle
17/10/2018     BENEV: Gent

Het internationaal golftoernooi dat Benev Gent dit jaar organiseerde op de prachtig gelegen golfbanen in Wortegem-Petegem bij Oudenaarde is opnieuw een groot succes geworden. Dit keer is Gent de winnaar van de Graaf Daniël Le Grelle wisselbeker geworden. Reeds ruim een jaar zijn Etienne en Annie Maerschalck bezig geweest met lees meer »

Stephen Murray en het Anglicanisme
19/04/2018     BENEV: Gent

Stephen Murray en het Anglicanisme.

Niemand van de aanwezigen zal ons tegenspreken wanneer we beweren aangenaam verrast te zijn geworden door deze lezing over een godsdienstbeleving die weinigen onder ons kenden.

De verdraagzaamheid, openheid, gebrek aan dogma’s en de natuurlijke ontwapende manier van father Murray die zich lees meer »

Ode aan Lucien Casteels tijdens onze uitstap naar Willemstad en de Biesbosch
26/06/2017     BENEV: Gent

 De lange busreis naar Willenstad was het uitgelezen ogenblik om ons ere-bestuurslid Lucien Casteels uitgebreid in de bloemen te zetten voor zijn

jarenlange inzet voor onze vereniging als bestuurslid en huisfotograaf. Hieronder nogmaals de tekst en foto van Lucien in volle actie.

LUCIEN
lees meer »

Nieuwjaarsbrunch van BENEV-Gent in de salons Caipirinha
20/02/2017     BENEV: Gent

Na de drukke januari-maand verzamelde de Gentse BENEV-gemeenschap zich in de stilaan vertrouwde Salons Caipirinha te Merelbeke. Een gezellig samenzijn met een walking diner waarbij aan de vele gevarieerde hapjes geen einde leek te komen. 

Toen we uiteindelijk toch aan tafel gingen voor het uitgebreide menu met aangepaste wijnen werden lees meer »

Bekijk alle reportages »